Word supporter of deelnemer e

Om het woningentekort op te lossen is een andere aanpak nodig. 

Het grote tekort op de woningmarkt en het gebrek aan betaalbare woningen voor starters. ouderen en migranten vergt in deze tijd een andere aanpak en een andere type woning. 

Het is tegenwoordig namelijk prima mogelijk om te wonen met lagere woonlasten dankzij de toenemende populariteit van Tiny houses in Nederland. Ook omarmen steeds meer gemeenten deze vorm van wonen door het aanbieden van grond en op maat regelgeving aan voor het plaatsen of bouwen van Tiny Houses of Ecoliving projecten. Het blijft nog steeds erg lastig om grond of een locatie te vinden voor betaalbaar wonen.

Daarom is het erg belangrijk dat geïnteresseerden goed worden georganiseerd, geïnformeerd en worden gemobiliseerd en dat gemeenten positief worden benaderd en kennis wordt gedeeld over de mogelijkheden. Onlangs werd het eens te meer duidelijk dat door geen groot actief provinciaal netwerk te hebben een prachtige kans die werd geboden door gemeente Uden helaas niet kon worden benut. Dat soort gemiste kansen voorkomen we nu voor altijd. 

Word supporter

Voor een kleine bijdrage van € 10 bent u al supporter.

Per provincie willen we minimaal 100 supporters werven die goed geïnformeerd zullen worden, die ook zelf signaleren en waarmee wordt samengewerkt om locaties te vinden en te realiseren in hun provincie en/ of gemeente.

 

Als supporter bent u als eerste op de hoogte van nieuws over locaties en bent u ook lid van de Ecoliving Coöperatie en komt u in aanmerking voor het huren van Ecoliving woningen. 

Ecoliving supporters ontvangen elke 3 weken een Ecoliving nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over Tiny houses/ Ecoliving, off grid technieken, locaties en meer.  Om supporter te worden klikt u hier. 

Word deelnemer

Voor een iets hogere bijdrage namelijk maar € 25 kunt u deelnemer worden.

Het verschil met supporter is dat deelnemers actiever worden betrokken bij de activiteiten van Ecoliving en netwerkpartners, en worden uitgenodigd voor Ecoliving bijeenkomsten met introducée en toegang hebben tot het kennisloket van Ecoliving. 

Deelnemers kunnen Ecoliving Nederland betrekken bij de realisatie van hun initiatieven. 

Ecoliving deelnemers ontvangen een uitnodiging voor de besloten facebook groep van Ecoliving. 

Om deelnemer te worden klikt u hier. 

De bijdragen van de supporters en deelnemers worden besteedt aan marketing, organisatie, leges wijziging bestemmingsplannen en advieskosten. 

Het aantal supporters en deelnemers per provincie wordt getoond op de website maar zonder vermelding van NAW gegevens. 

Ecoliving activiteiten/ projecten

ZORGLAND

Met o.a. “Zorgland” bieden wij ouderen de mogelijkheid door ook zorg dichtbij te regelen, om laagdrempelig te wonen met lagere woonlasten op het terrein van boerderijen.  

Ecoliving bouwt namelijk  woningen die volledig zelfvoorzienend zijn en op basis van containerafmetingen voor gemakkelijk transport.

Ecoliving bouwt overigens klein en groot dus ook woningen geschikt voor gezinnen.

Voor meer informatie klik hier. 

Partners 
Ecoliving werkt met partners voor elke relevante aspect van realisatie en focust op relaties met gemeenten, focus op belangenverenigingen van doelgroepen, focus op techniek leveranciers, levering en afwerking van de op containergebaseerde woningen. 

Events

Ecoliving zal zodra het weer mag door Nederland bijeenkomsten organiseren om kennis te delen en gemeenten te informeren over de mogelijkheden en oplossingen voor hun woningtekort. 

Ook zullen we een jaarlijks congres organiseren met aanwezigheid van leveranciers van technieken, voorbeeldprojecten van binnen- en buitenland en meer. 

Projecten

De belangstelling voor Ecoliving is heel groot, en er wordt nu concreet al een Ecoliving 

gebouwd in ERP als buurt- eethuis. Daarnaast zijn wij actief betrokken bij projecten in 

Oss (NB), Waalre (NB), Lieshout (NB) en Cuijk (GLD), maar meer projecten  volgen na de marketingacties die nu uitgevoerd worden.

Crowdfunding campagne 

Op www.crowdaboutnow.nl zijn wij een campagne aan het voorbereiden voor geïnteresseerden die € 250 of € 500 willen bijdragen tegen 4% rente per jaar en aflossing binnen twee jaar. 

Indien u hierin interesse hebt stuurt dan een email dan ontvangt u een email zodra de campagne wordt gelanceerd. 

Indien u op andere wijze wilt bijdragen neem dan contact op. 

David Berg & Stan Jansen
Managing partners

Ecoliving Nederland
 

Heading 1