Search
  • crowdfundingagency

Tiny house in eigen achtertuin een goed idee

EINDHOVEN - Een tiny house in je achtertuin, dat zou zomaar mogelijk kunnen zijn, als het aan het college van B en W in Eindhoven ligt. Maar dan moet de tuin wel groot zijn, de overlast voor buren minimaal en de kleine woning goed bereikbaar. 


Het bouwen van zelfstandige kleine huizen in grote achtertuinen zou een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de woningnood, schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. Als antwoord op vragen van VVD-raadslid Joost de Jong.  Van oudsher is wonen in de achtertuin een juridisch probleem, constateert het college. De Raad van State heeft er al vaker een streep door gezet, vanwege de slechte bereikbaarheid, verlies van privacy voor de buren, overlast en parkeerproblemen.


Toch wil het college van B en W het in Eindhoven nogmaals proberen, als er tenminste eigenaren zijn die in hun tuin willen bouwen. Tot nog toe zijn die aanvragen er niet. Tiny houses kunnen niet alleen een betaalbare bijdrage aan de oplossing van het woningtekort leveren, ze zijn ook verplaatsbaar, duurzaam en circulair. Voor mantelzorgsituatie, voor studenten en mogelijk zelfs voor woningcorporaties kan het interessant zijn.  B en W zien kansen voor individuele woningen in hoektuinen of op brede percelen en gezamenlijke projecten van meerdere eigenaren aan een binnenterrein of terrein met garageboxen. Elk geval is wel maatwerk; belangrijk is onder meer of het om een tijdelijke oplossing of een permanente gaat. Het wachten is nu op aanvragen. 


https://www.ed.nl/eindhoven/eindhoven-tiny-house-in-achtertuin-is-een-goed-idee~a4caaead/

53 views0 comments